به گزارش طبنا (خبرگزاری سلامت) از دیلی میل، دانشمندان استنفورد با استفاده از یک مدل ریاضی متوجه شدند که چگونه شکستن مفاصل و انگشتان، میتواند موجب صدای بلند تق شود. در واقع حبابهای بسیار ریزی که درون مفاصل انگشتان مان وجود دارند میتوانند چنین صدایی تولید کنند. این حبابهای میکروسکوپی، زمانی که فشار موجود روی مفاصل دچار تغییر میشود، ترکیده و تولید امواج صوتی که به صدای "تق" معروف شده اند، میکنند.
از اوائل قرن بیستم تاکنون، علت ایجاد صدای تق موقع شکستن انگشتان، مورد تحقیق دانشمندان بوده است و آنها سرانجام در یک دوره بررسی 50 ساله، پی به راز آن بردند. دانشمندان پس از ایجاد یک مدل ریاضی، متوجه شدند تغییرات موجود در فشار روی مفاصل باعث ترکیدن حبابهای بسیار ریز و میکروسکوپی درون مایع مفاصل میشود و چنین صدایی تولید میکنند. وقتی یک انگشت و یا مفصل دچار کشش میشود، از فشار درون مفصل کاسته میشود. فضای درون آن افزایش یافته و گازهای حل نشده درون مایع مفاصل تولید میشود و این گازها در نهایت تشکیل حباب میدهند. حبابها به سرعت بزرگتر شده و با ترکیدن شان، صدای تق شنیده میشود.
از طرفی محققان دیگر اثبات کردند برخلاف باور عموم، شکستن مفاصل، نمیتواند موجب ضعف مفاصل، آرتروز و یا لرزش در فرد شود. این کار حتی باعث میشود، مفاصل احساس راحت تر و انعطاف پذیری بیشتری داشته باشند.
به گزارش طبنا، شکستن مفاصل، باعث میشود که درجه حرکت آنها بیشتر شده و فرد در این نواحی احساس راحتی بیشتری کند و هیچ مدرک معتبری دال بر ضعیف شدن و صدمه دیدن مفاصل وجود ندارد.
مترجم: نادیا زکالوند
نظر شما